Novosti

March 6, 2018 Category: Hand Cooked Chips, Kanaan, Novosti

Sve što trebate znati o Hand cooked chipsu

Jeste li znali da postoji velik broj različitih vrsta čipsa koji se razlikuju ne samo prema aromama (slani, paprika, češnjak i sl.); načinu rezanja krumpira (klasičan i rebrasti čips); već postoje različiti načini prženja čipsa?

Ručno prženi čips (engl. Hand cooked chips) poznat još i kao „kettle style“ najkvalitetniji je oblik čipsa. Njegova napredna tehnologija prženja stvara čips kvalitetnije arome i teksture, s manje ulja nego klasičan čips. Budući da upija manje ulja aroma krumpira prodire i preuzima okus cjelokupnog čipsa, zbog čega je hand cooked chips daleko ukusniji proizvod. Kanaan koristi samo prirodne arome prilikom začinjavanja svog čipsa, zbog čega se može pohvaliti da koristi Clean Label arome u svom hand cooked chipsu.

Razlikuje se od klasičnog čipsa u tehnologiji i načinu proizvodnje prema tome što je ručno prženi čips proizveden šaržnim načinom prženja na nižoj temperaturi nego klasičan čips. Za razliku od klasičnog čipsa koji se prži na temperaturi od 170°C, Hand cooked chips prži se na temperaturi od 120°C, također Hand cooked chips deblje je rezan od klasičnog čipsa. Jednako tako za ručno prženi čips koristi se najkvalitetniji krumpir uzgojen u kontroliranim uvjetima kako bi se zadržala čistoća sirovine.

Time se postiže veća kvaliteta čipsa zadržavanjem arome krumpira, manjim udjelom ulja u čipsu i većoj hrskavosti čipsa koja pruža najbolji okus što krumpir može dati.

Nakon što probate Kanaan Hand cooked chips, niti jedan čips vam neće biti isti. Njegov bogat okus se ne zaboravlja.

Skip to content