Novosti

June 3, 2022 Category: Kanaan, Novosti

Uspješna nadogradnja linije kanaan čipsa


Elea PEF Advantage B1 sustav instaliran je u najvećem hrvatskom proizvođaču grickalica Kanaan.

 

Kanaan je najveći hrvatski proizvođač grickalica, koji proizvodi hand cooked chips, kokice, corn flips, rižine grickalice, grickalice od kokica kao i čips od krumpira. Tvrtku je 1990. godine osnovao njen vlasnik i direktor Zvonko Popović.

Kanaan i Elea proveli su testni projekt sa sustavom Elea PEF Advantage za procjenu utjecaja PEF-a na prinos i kvalitetu proizvoda. Nakon uspješnog testiranja nedavno je provedena nadogradnja linije i instaliran je najsuvremeniji Elea PEF Advantage B1 sustav.

Tomislav Lukačević, voditelj projekta u Kanaanu:

“Suradnja s Eleom je bila vrlo plodna. Kvaliteta proizvoda nam je od velike važnosti, zato smo uložili u Elea PEF sustav.”
“Vidjeli smo brojne prednosti koje je potaknuo PEF u našoj liniji za preradu čipsa, što je dovelo do veće kvalitete proizvoda i boljeg hrskanja.”
“Poboljšano rezanje rezultira smanjenjem unosa ulja za 3%.”


Kanaanov hand cooked chips

 

Jimmy Kinsella, voditelj inženjeringa u Elei:

“Ponosni smo što radimo s Kanaanom, suradnja je bila vrlo profesionalna od razgovora u ranoj fazi do instalacije i pokretanja.”

Elea je razvila mali otisak, sve-u-jednom dizajn za preradu čipsa od krumpira i povrća s kapacitetom obrade od 1 do 7,5 t/h.

Za veću obradu dostupni su kontinuirani sustavi kapaciteta do 100 t/h.

Prednosti PEF-a za industriju čipsa uključuju bolju kvalitetu rezanja i prinos, smanjeno vrijeme i temperaturu prženja, kao i smanjeno upijanje ulja.

 

Izvor: potatopro.com

Skip to content